'Interessant'

Can't See This Message? View in a browser

Toch bijzonder, hé .... hoe het voor de meeste mensen supermakkelijk is om 50 oordelen over zichzelf op te noemen. En dat dat dan zelfs veel vlotter gaat dan 50 prachtige kwaliteiten op te lijsten. 

'Interessant' (=het woordje 'interessant' gebruik ik om de lading eraf te halen) ...

Hoe meer je jezelf veroordeelt, hoe verder je van jezelf verwijderd geraakt. En dus ook ... hoe minder je je eigen leven leidt. 

Even een heel eenvoudig voorbeeldje .... Zeg tegen een kind dat het onhandig is.  En blijf dat herhalen. Wat gebeurt er? Dat kind gaat het geloven. En gaat zich zo gedragen. Dat gaat armen en benen breken en laat dingen uit zijn handen vallen.  En als dat kind het bewustzijn niet krijgt dat die onhandigheid niet van hem is, maar dat hij het simpelweg geloofd heeft, is dat een realiteit die hij creëert voor zichzelf.  Dus .... Neem deze even mee de dag in ... Welke oordelende overtuiging over jezelf is heel aanwezig in jouw wereld?  Waarin ben je gaan geloven? En welke belemmerende realiteit creëer jij daardoor voor jezelf?  En .... is dat waar? Of niet?  Just saying .... :-)

8 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven