Oordeel-loze dag!Fijne dag mooi mens, En dat is geen proforma aanspreking. Geloof me, je bént een mooi mens. Alleen ... heel vaak zie je het niet. Geef je jezelf op de kop omdat je denkt anders te moeten zijn, je anders had moeten reageren, 'dit' of 'dat' moeten zeggen. 'zus' of 'zo' moeten handelen.


De hoofdreden waarom we ons niet voelen zoals we ons zouden willen voelen,
is omdat we onszelf in de weg zitten. Onszelf veroordelen. En dat oordeel varieert van 'lichte ergernis' tot 'werkelijk haten'.

Ik wil je hier vandaag een andere mogelijkheid aanbieden. Door je te zeggen dat al die oordelen over jezelf gebaseerd zijn op verhalen en projecties (van anderen) waarin je zelf bent gaan geloven. In wezen zijn ze niet van jou. Je bent er alleen maar in gaan geloven. Telkens je jezelf ver-oordeelt, ben je niet afgestemd op wie je werkelijk bent. Met andere woorden: dan leef je eigenlijk niet je eigen leven, maar een leven dat gebaseerd is op verhalen die je tot je waarheid hebt gemaakt. Mijn uitnodiging vandaag: maak van deze dag eens een dag zonder zelf-veroordeling. Je kan daarbij deze stappen volgen:

❤Maak nú het besluit vandaag zonder zelf-oordeel door te brengen en nodig daarbij Bewustzijn uit om je er alert op te maken, breng dit patroon m.a.w. vol in je bewustzijn ❤Telkens er weer eens een gedachte opkomt waarmee je jezelf op de kop geeft, zeg luidop: 'Oké ... dit ken ik en hier kies ik niet meer voor.' ❤Stel jezelf dan even voor als de kleine baby die je ooit was en geef die in gedachten even een kusje  ❤Ervaar de verzachting en als er emoties komen, laat ze vrij (de vlag mag uit ;-)) ❤Herhaal dit proces zo vaak het nodig is en veroordeel jezelf niet als je het eens vergeet ...  Ik wens je verder een feestelijke dag, een dag waarin je mag vieren dat JIJ bestaat! Liefs, Katya

19 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven